Świeże gruszki po przechowaniu
Zapewne wiele osób zastanawia się, w jaki sposób są przechowywane gruszki, jabłka, które zimą trafiają do sklepów? To proces dość skomplikowany i nie zawsze jest efekt końcowy taki jak sobie ktoś to założył.
Tym bardziej, jeśli nie korzysta się z nowoczesnego środka FruitSmart, który został stworzony właśnie dla takich procesów jak przechowywanie gruszek. W ciągu siedmiu dni musimy zebrać wszystkie jabłka z jednego gatunku. Jeśli już to się zrobiło to teraz trzeba będzie schłodzić je w komorze. Pamiętać należy o tym żeby wszystkie jabłka miały tę samą temperaturę, bo tylko wtedy będzie miało to same pozytywne efekty.
Po schłodzeniu konieczne będzie wywietrzenie komory przez około trzydzieści minut. Pozwala to na wywietrzenie etylenu, który już się w komorze nagromadził, a który jest odpowiedzialny za gnicie gruszek i ich choroby. To, dlatego trzeba będzie się go skutecznie pozbyć. Jeśli już mamy wietrzenie za sobą to przystępujemy do następnego etapu.
Dodajemy środek do komory
Musimy pamiętać o tym, że środek odmierza się do objętości komory podanej metrach sześciennych. Nie wylicza się tego do masy gruszek, jaka się tam znajdzie. To bardzo ważne i trzeba tego pilnować. Odmierzony środek lejemy do ciepłej wody i zamykamy całość na dwadzieścia cztery godziny. Po tym czasie można otworzyć komorę wywietrzyć i całość jest już gotowa. Wtedy jabłka będą bardzo dobrze zabezpieczone i właśnie na tym nam bardzo zależy.
Im lepiej się przechowają i będą świeższe tym więcej będzie można na nich zarobić, bo klienci lubią jabłka, które bardzo dobrze wyglądają. Dla osób zainteresowanych zastosowaniem tej metody przechowywania gruszek można polecić stronę przechowalnictwo gruszek, gdzie wszystko o wiele dokładnie jest wyjaśnione i opisane. Od teraz już będziemy wiedzieć, co należy stosować do przechowywania gruszek i jak to zrobić żeby skuteczność tej metody była o wiele większa. Na pewno każdy sobie z tym poradzi, bo nie jest to skomplikowane. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją, jaką mamy na stronie.